HELP¡!¡ No Negative power from ECU to my ignition coil

AkifLed69

New Member
Hello colleagues

I'm Martin I have a pet and that's a FZ6N :p
as you can read above I have no voltage on my ignition coil while driving my engine stuttered a few times and then I drove on cylinder 1 and 4 so 2 and 3 do not work and i have no spark i have changed the ignition coils so they are working well.
I have followed cabling from both ignition coils and they come to 2 inside of my ecu orange and gray black. Orange I do have a negative power, but not on gray.
what could this have to do with stator or ecu? or how can I find out who can help me with this?
and i got the fault code 34 cilinder 2 and 3 problem
 

Motogiro

Vrrroooooom!
Staff member
Moderator
Elite Member
Site Supporter
Welcome to our great forum!
The coil is fired by a switching transistor in the ECU. So the coil's field to develop spark on the secondary winding is created by energizing the coil primary winding and then disconnecting it. This is how a coil works. It builds and collapses the magnetic field. This is done by applying power to the positive lead on the coil and then providing the negative through the switching transistor in the ECU. If you look for your voltage on the coil primary you wont see it. because the transistor must provide the gound.
You may have a bad ECU or a bad pin connection.
 

AkifLed69

New Member
Welkom op ons geweldige forum!
De spoel wordt aangestuurd door een schakeltransistor in de ECU. Dus het veld van de spoel om vonken op de secundaire wikkeling te ontwikkelen, wordt gecreëerd door de primaire wikkeling van de spoel te bekrachtigen en vervolgens los te koppelen. Zo werkt een spoel. Het bouwt en laat het magnetische veld instorten. Dit wordt gedaan door de positieve leiding op de spoel van stroom te voorzien en vervolgens de negatieve te leveren via de schakeltransistor in de ECU. Als u uw spanning op de primaire spoel zoekt, zult u deze niet zien. omdat de transistor de grond moet leveren.
Mogelijk hebt u een slechte ECU of een slechte pinverbinding.
[/CITAAT]
 

AkifLed69

New Member
Hi Motogiro I've seen your name before thanks for your response! Do you mean the ECU pin connection? Tomorrow I will drive to carmo electronics together with my ECU
 

Motogiro

Vrrroooooom!
Staff member
Moderator
Elite Member
Site Supporter
Yes I mean the pin connection at the ECU plug.
In order to test the ecu they will have to emulate the same input/output as the bike. Are you bringing the bike?
 

AkifLed69

New Member
Ah okay i spayed the pins but does not help, i have to pay 75 euro tot check the ECU so i hope they can Fix IT if they Fox the price Will be upgrade to 355 euro. This is nu first motorcycle i bought Them 2 weeks ago. Fml
 

Motogiro

Vrrroooooom!
Staff member
Moderator
Elite Member
Site Supporter
Ah okay i spayed the pins but does not help, i have to pay 75 euro tot check the ECU so i hope they can Fix IT if they Fox the price Will be upgrade to 355 euro. This is nu first motorcycle i bought Them 2 weeks ago. Fml
I looked up carmo electronics and found the US website. They seem like they may be able to save it. Good luck!
 

AkifLed69

New Member
I looked up carmo electronics and found the US website. They seem like they may be able to save it. Good luck!
Mine ECU is dead... Carmo said i van find An other ECU to swap bit i canto find a fua0018 5s2-00 ECU.. a brand new ECU is expensive:( van domeinen help me with this
 

Motogiro

Vrrroooooom!
Staff member
Moderator
Elite Member
Site Supporter
Your ECU has immobilizer. you may be able to use a USA model second hand ECU. But you will not have immobilizer.

Uw ECU heeft een startonderbreker. u kunt misschien een tweedehands ECU van het Amerikaanse model gebruiken. Maar je hebt geen startonderbreker.
 

AkifLed69

New Member
Your ECU has immobilizer. you may be able to use a USA model second hand ECU. But you will not have immobilizer.

Uw ECU heeft een startonderbreker. u kunt misschien een tweedehands ECU van het Amerikaanse model gebruiken. Maar je hebt geen startonderbreker.
Which type would work? I actually called Poland Italy pff
 

Motogiro

Vrrroooooom!
Staff member
Moderator
Elite Member
Site Supporter
There are S1 and S2 series FZ6. S2 series exhaust has the O2 oxygen sensor. S1 FZ6 were manufactured from 2004 to 2006, S2 was manufactured from 2007 to 2009. In some countries in EU the year of the bike is called out by when the bike was registered by e country's motor vehicle agency.

Er zijn S1 en S2 serie FZ6. De uitlaat van de S2-serie heeft de O2-zuurstofsensor. S1 FZ6 werden geproduceerd van 2004 tot 2006, S2 werd geproduceerd van 2007 tot 2009. In sommige landen in de EU wordt het jaar van de fiets geroepen door wanneer de fiets werd geregistreerd door het motorvoertuigagentschap van het land.
 
Last edited:

AkifLed69

New Member
There are S1 and S2 series FZ6. S2 series exhaust has the O2 oxygen sensor. S1 FZ6 were manufactured from 2004 to 2006, F2 was manufactured from 2007 to 2009. In some countries in EU the year of the bike is called out by when the bike was registered by e country's motor vehicle agency.

Er zijn S1 en S2 serie FZ6. De uitlaat van de S2-serie heeft de O2-zuurstofsensor. S1 FZ6 werden geproduceerd van 2004 tot 2006, F2 werd geproduceerd van 2007 tot 2009. In sommige landen in de EU wordt het jaar van de fiets geroepen door wanneer de fiets werd geregistreerd door het motorvoertuigagentschap van het land.
ok clear so if i find a s2 with abs ECU with a complete set of immobilizer tank lock etc then it should be plug and play? thanks alot for your reply
 

AkifLed69

New Member
There are S1 and S2 series FZ6. S2 series exhaust has the O2 oxygen sensor. S1 FZ6 were manufactured from 2004 to 2006, F2 was manufactured from 2007 to 2009. In some countries in EU the year of the bike is called out by when the bike was registered by e country's motor vehicle agency.

Er zijn S1 en S2 serie FZ6. De uitlaat van de S2-serie heeft de O2-zuurstofsensor. S1 FZ6 werden geproduceerd van 2004 tot 2006, F2 werd geproduceerd van 2007 tot 2009. In sommige landen in de EU wordt het jaar van de fiets geroepen door wanneer de fiets werd geregistreerd door het motorvoertuigagentschap van het land.
Hi there could i use An other ECU?
I have a fua0018 5s2 and there is slot of fua0015 4s8. Is this possible and van i rode without problems?
 

AkifLed69

New Member
There are S1 and S2 series FZ6. S2 series exhaust has the O2 oxygen sensor. S1 FZ6 were manufactured from 2004 to 2006, F2 was manufactured from 2007 to 2009. In some countries in EU the year of the bike is called out by when the bike was registered by e country's motor vehicle agency.

Er zijn S1 en S2 serie FZ6. De uitlaat van de S2-serie heeft de O2-zuurstofsensor. S1 FZ6 werden geproduceerd van 2004 tot 2006, F2 werd geproduceerd van 2007 tot 2009. In sommige landen in de EU wordt het jaar van de fiets geroepen door wanneer de fiets werd geregistreerd door het motorvoertuigagentschap van het land.
Could i use the fua0019 with abs? Because i cant find a fua0018 secondhand its top hard toe find.

I have found a complete set with ignition key reader two Keys ECU etc.

If you guys think IT Will fit i Will safe alot of money
 

Motogiro

Vrrroooooom!
Staff member
Moderator
Elite Member
Site Supporter
Could i use the fua0019 with abs? Because i cant find a fua0018 secondhand its top hard toe find.

I have found a complete set with ignition key reader two Keys ECU etc.

If you guys think IT Will fit i Will safe alot of money
I have a schematic for the ABS somewhere and will look at it when I find it to see.
 

Motogiro

Vrrroooooom!
Staff member
Moderator
Elite Member
Site Supporter
Anyone have a schematic for the FZ6 that has ABS? Trying to help a member. I had a laptop that died and that file was probably on that bad drive. I've search my folders and It might be on a backed up drive or on my Google drive....
Thank you!
 
Top